Dekorera din trädgård

Det finns en mängd olika sätt som gör att du kan sätta lite extra färgkant på din trädgård. Här ger vi dig förslag på några åtgärder som kanske kan hjälpa dig med att få en trevligare trädgård.

Plantera blommor
Att plantera vackra blommor i rabatterna kan ge ett ordentligt lyft för din trädgård. Vilka sorters blommor du ska välja beror helt och hållet på din egen smak. Det kan till exempel vara fint att välja blommor i färger som går bra ihop med färgen på ditt hus. Att dessutom välja växter efter var de planteras kan underlätta och göra att de håller sig längre. Till exempel bör du inte plantera en växt som behöver mycket vatten på en plats där solen lyser som starkast, då detta kan leda till att växten snabbt torkar ut och dör. Du behöver inte heller plantera alla växter på ett och samma ställe, eller just i en vanlig rabatt. Varför inte sätta en del växter i större krukor som du kan ställa ut på passande platser i trädgården. På så sätt kan du enkelt flytta på dessa när du vill ha en större yta till annat, samt ta in dem om vädret blir dåligt. Tänk på att ha oömma kläder när du ska plantera eller liknande, så ta då på dig någonting från garderoben som du inte är så rädd om.

Solcellslampor
När mörkret faller, men värmen ändå hänger sig kvar i luften kan det vara mycket behagligt att sitta ute i sin trädgård. Någonting som då kan piffa upp det hela lite extra är så kallade solcellslampor som samlar på sig energi på dagen, för att tändas och lysa upp på kvällen. Dessa lampor drivs helt av sig själva och behöver inte kopplas in till någon kontakt, vilket gör att du kan placera dem var du vill i din trädgård. Lamporna finns i en mängd olika varianter och vissa ser inte ens ut som lampor när de under dagen samlar på dig energi.

Utemöbler och dynor
För att kunna avnjuta sommaren i din trädgård så kan det vara bra med passande möbler. Till soliga frukostar och härliga grillkvällar kan en ordentlig uppsättning utemöbler vara det rätta för sig. Dessa kan se ut på en mängd olika sätt, men består oftast av ett bord med stolar, alternativt en soffa. Möblerna finns i flera olika material, men alla har dem gemensamt att de klarar av att stå ute. För ökad bekvämlighet så kan möblerna kompletteras med tillhörande dynor i en fin färg.